Бомбашки напад у Авганистану, више од 30 мртвих

У бомбашком нападу у граду Џалалабад на истоку Авганистана убијено 33 и повређено више од 100 људи испред банке где државни службеници подижу плате, саопштила је полиција. Исламска држава преузела је одговорност за напад.

Особа које тврди да је портпарол ИС преузела је одговорност за напад у позиву агенцији АФП, и објавом на интернету. Такве тврдње није било могуће проверити, преноси Танјуг.

Локални авганистански медији јавили су да је бивши портпарол пакистанских талибана навео да они преузимају одговорност за бомбашке нападе у источном авганистанском граду у име ИС у Пакистану и Авганистану.

"Био је самоубилачки напад. Рано је рећи о којој врсти бомбаша самоубице се ради", рекао је командир полиције провинције Нангархар, генерал Фазел Ахмад Шерзад на конференцији за новинаре.

Додао је да полиција још није утврдила да ли је нападач носио експлозив или је био постављен у аутомобилу.

Полиција су истражује да ли је била и друга експлозија пошто су људи пожурили на лице места после прве експлозије да би помогни, рекао је генерал и додао да је трећа детонација била неутралисана пошто су стручњаци на време открили бомбу, у близини месту експлозије прве бомбе.

Талибански побуњеници су раније негирали одговорност за напад, мада су преузимали одговорност за раније сличне нападе који се подударају са наглим повлачењем страних снага.

"Било је чин зла. Ми га оштро осуђујемо", рекао је портпарол талибана Забихулах Муџахид у изјави за агенцију Ројтерс.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи