Читај ми!

Лукашенко упозорава ЕУ на последице Источног партнерства

Белоруски председник Александар Лукашенко упозорио је креаторе политике Европске уније да би у даљем развијању програма Источног партнерства требало да избегавају последице по Русију и Кину.

Александар Лукашенко је, у разговору са комесаром ЕУ за проширење и суседство Јоханесом Ханом, указао да изградња концепта ближих веза са шест земаља Источне Европе и Јужног Кавказа не би требало да буде усмерена на треће стране и истакао да би то могло да се одрази на Русију и Кину, преноси Танјуг.

"Белорусија сматра да се Источно партнерство дугорочно трансформише из заједничке политике у специфичнију сарадњу, засновану пре свега на решавању економских проблема", рекао је Лукашенко.

ЕУ је покренула пројекат Источног партнерства у мају 2009. у циљу поспешивања реформи на пољу демократије и тржишне економије у шест бивших совјетских држава Источне Европе и Јужног Кавказа - Јерменији, Азербејџану, Белорусији, Грузији, Молдавији и Украјини.

Тај програм омогућује земљама учесницама ближу економску интеграцију са ЕУ, под условом да задовоље одређене услове, закључује руска агенција.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи