Читај ми!

Руси траже забрану играчака-оружја

Руски активисти траже од посланика да забране продају играчака које делују као право ватрено оружје, оцењујући да би то могло да предупреди трагедије попут оних у Америци.

Члан комитета за друштвену политику Јавне коморе Владимир Слепак обратио се председници Горњег дома парламента Валентини Матвијенко са захтевом да се регулише производња и продаја играчака, а посебно забрани продаја свих реалистичних копија оружја, преноси Танјуг.

Слична забрана већ постоји у неким државама САД као и Бразилу и Венецуели.

У писму које преноси дневник Известија Слепак је изнео статистичке податке по којима се десет одсто пљачки у свету врши уз употребу лажних пиштоља.

Руска полиција је такође евидентирала такве инциденте наводећи да криминалци често остављају реплике оружја на месту злочина, преноси Раша тудеј.

Активисти су такође навели да постојећи руски закони омогућавају полицији да користи смртоносно оружје против људи који прете грађанима оружјем или користе објекте који личе на оружје.

То би према њиховом мишљењу могло довести до тога да полицајци пуцају на тинејџере и сличних инцидената налик на оне у САД.

Један од таквих случајева догодио се у Кливленду у Охају 2014. године када је полицајац пуцао и убио дванаестогодишњег дечака који се играо пиштољем играчком или у Калифорнији 2013. године када је полиција убила тринаестогодишњег дечака у сличним околностима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи