Читај ми!

Израел, Дан сећања на жртве Холокауста

Сирене су се данас два минута чуле широм Израела поводом Дана сећања на Холокауст, као знак одавања почасти јеврејским жртвама у Другом светском рату.

Пешаци, аутомобили, трамваји, аутобуси су се зауставили на два минута. Све радио и телевизијске станице које од синоћ емитују сведочења преживелих и документарне филмови о страдању шест милиона Јевреја, прекинули су програм, преноси Бета.

Дан сећања на Холокауст ове године се обележава широм Израела поводом 70 година од ослобађања нацистичких концентрационих логора.

Око 189.000 преживелих је у Израелу, саопштила је организација "Они који су преживели Шоу" и додала да, упркос помоћи владе, скоро једна четвртина је на прагу сиромаштва.

Дан обележавања сећања на жртве Холокауста један је од најзначајнијих у јеврејском календару. Тада не раде ресторани, кафићи и сва места за забаву.

У оквиру церемоније предвиђено је и јавно читање имена жртава Холокауста на многим скуповима широм земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи