Читај ми!

Руси и Кинези "тренирају" Јапанце

Јапан је дизао своје борбене авионе у ваздух последњих годину дана 943 пута – то је само један лет мање од рекорда 1984. године, у време Хладног рата.

Као реаговање на кинеске и руске летелице које су се приближавале јапанском ваздушном простору, јапански борбени авиони дизали су се учестало, што није виђено још од врхунца Хладног рата.

Авиони су полетали 943 пута у последњих 12 месеци, закључно са 31. мартом, што је само за један лет мање од рекорда постављеног 1984. године, пише британски Индепендент.

Авиони су се дизали укупно 464 пута као одговор на кинеске борбене авионе који су се приближавали спорним острвима Сенкаку, која су предмет спора Пекинга и Токија. То је чак 49 пута више него претходне године. 

Ниједна кинеска летелица није, међутим, нарушила јапански ваздушни простор.

За то време, руске активности су углавном биле извиђачке у априлу прошле године, након што је Пјонгјанг лансирао ракете, а Јужна Кореја и САД одржале војне вежбе.

Пре него што је Кина почела да све више улаже у војску, Јапан је слао авионе у патролу много ређе – 2004. свега 141 пут.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи