Читај ми!

Преминуо Станислав Грос

Бивши чешки премијер Станислав Грос, који је био најмлађи премијер у историји Чешке али се на тој позицији задржао само девет месеци, преминуо је данас у 45. години.

Вест о Гросовој смрти је објавила Социјално демократска партија, чији је он био члан, а чешка државна телевизија је јавила да се он већ неко време борио са тешком болешћу, јавља Танјуг.

Грос је постао премијер у јулу 2004. године, кад је имао само 34 године.

Међутим, на позицији премијера Чешке задржао се кратко.

Девет месеци од ступања на дужност је био приморан да поднесе оставку услед вишенедељне политичке кризе изазване скандалом у вези са финансирањем куповине његовог луксузног стана.

Председник Чешке Милош Земан, у чијој влади је Грос био министар унутрашњих послова, упутио је саучешће његовој породици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи