Читај ми!

Ал Каида напала затвор у Јемену, побегло 300 затвореника

Два чувара и петорица затвореника убијени су када су припадници организације Ал-Каида упали у затвор у североисточном делу Јемена, ослободивши при том више стотина затвореника укључујући и једног од својих лидера, рекли су безбедносни званичници.

Калид Батарфи, један од лидера Ал-Каиде који у затвору већ више од четири године, је међу 300 затвореника који су побегли из затвора у провинцији Хадрамавт, рекли су званичници за АФП, кога преноси Танјуг.

Батарфи је један од главних команданата Ал-Каиде, познат по својој улози у борбама против снага јеменске владе током којих су екстремисти заузели велике делове југа и истока државе.

Припадници Ал-Каиде сукобили су се и са војницима који су чували локални административни комплекс у главном граду провинције Мукали, у ком се налази огранак централне банке и полицијски штаб, јавља АФП.

Сукоби су избили и у луци и у околини председницке палате у Мукали, рекли су безбедносни званичници.

Милитанти нису наишли на отпор када су заузели локални радио, а емитовање програма је прекинуто.

Јемен тоне све дубље у хаос од када је коалиција коју предводи Саудијска Арабија почела ваздушне нападе на шитске побуњенике и њихове савезнике, пре недељу дана.

Посматрачи су упозорили да би огранак Ал-Каиде који се налази у Јемену, а који су САД оцениле као најсмртоноснији огранак организације, могао да искористи немире како би ојачао своје присуство у држави.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи