Читај ми!

Нигеријска војска уништила упориште Боко харама

Уништено је упориште Боко харама у Гвози, граду на североистоку Нигерије, саопштено је из нигеријске војске. Том приликом неколико терориста је погинуло, а више њих је заробљено.

На званичном Твитер налогу нигеријског генералштаба објављено је да су нигеријски војници јутрос заузели Гвозу, уништивши упориште "самопроглашеног калифата терориста", преноси Танјуг.

"Неколико терориста је погинуло док су многи заробљени. Чишћење целе Гвозе и њених предграђа је у току", наводи се у саопштењу.

У саопштењу нема података о шуми Самбиса, подручју у Гвози, где се верује да исламска екстремистичка група има кампове.

Ратни авиони нигеријске војске седмицама бомбардују то подручје.

Наводе о победи нигеријске војске, дан уочи председничких избора, није могуће независно потврдити.

Екстремисти Боко Харама одвели су 300 ученица на ту локацију, пошто су их отели у Чибоку пре готово годину дана. Њих 219 и даље се води као нестало, наводи АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи