Читај ми!

Споразум ЕУ и Кубе до краја године

Висока представница за спољне послове и безбедност Европске уније Федерика Могерини састала се у Хавани с председником Кубе Раулом Кастром. Циљ састанка је убрзавање преговора о нормализацији односа Кубе и ЕУ. Могеринијева најављује да би договор могао да буде постигнут до краја ове године.

Федерика Могерини је дошла у Хавану у време кад кубански званичници преговарају о историјском отопљавању дипломатских односа са САД, преноси Бета.

"У процесу смо убрзања темпа преговора и заокружења споразума, до чега би требало да дође можда до краја године", рекла је Могерини новинарима у уторак увече на крају посете Куби.

Истакла је да поздравља преговоре Хаване и Вашигтона, али је додала да су преговори ЕУ и Кубе "потпуно одвојена ствар".

Европска унија је замрзла односе с Кубом 2003. године као одговор на тамошња хапшења дисидената.

Процес обнове односа почео је 2014. године.

Федерика Могерини је такође потписала споразум о давању 50 милиона
евра пољопривредном сектору Кубе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи