Читај ми!

Неизвесна судбина Надежде Савченко

Московски суд одбацио је захтев за ослобођење заробљеног украјинског војног пилота Надежде Савченко, која више од два месеца штрајкује глађу у једном руском затвору.

Суд је одбио жалбу адвоката Савченкове, пресудивши да она треба да остане у затвору док траје истрага, преноси Танјуг.

Надежду Савченко (33) су заробиле проруске снаге у Украјини и пре осам месеци предале Русији, где је затворена под оптужбом да је саучествовала у убиству двоје руских новинара у источној Украјини.

Руски истражни комитет је саопштио да је Савченко дала координате о локацији двоје руских новинара који су погинули у јуну у нападу гранатама у региону Луганска, у источној Украјини.

Она негира кривицу, али би могла бити осуђена на казну до 20 година затвора, ако буде проглашена кривом.

"Приближавамо се тренутку када ће у питању бити дани пре него што она више не буде могла да стоји на ногама, пре него што више не буде могла да живи. Ако не буде донета политичка одлука о ослобођењу Надежде Савченко, одговорност за њено здравље и живот у потпуности ће бити на руској влади", рекао је адвокат Савченкове Николај Полозов.

За време боравка у затвору, Савченкова је изабрана за посланика украјинског парламента и делегата Парламентарне скупштине Савета Европе. Њено ослобађање тражиле су и САД и Европска унија, пренео је АП.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи