Читај ми!

Џихадисти потиснути из Кобанеа

Курдски борци потиснули су екстремисте Исламске државе из административног дела сиријског града Кобанеа и сада контролишу око 80 одсто тог града на граници са Турском.

Сиријска опсерваторија за људска права, чије је седиште у Лондону, навела је да су курдски борци, после четворомесечних борби, преузели од џихадиста контролу над читавом административном четврти Кобанеа, пренела је агенција АФП.

Према наводима опсерваторије, курдски борци су преузели контролу ове области након жестоких сукоба који су избили синоћ, преноси Танјуг.

Међународна коалиција коју предводе САД саопштила је да су на џихадисте у Кобанеу извршена најмање три ваздушна напада и да је погинуло 14 екстремиста.

Џихадисти од средине септембра покушавају да заузму Кобане, што би им омогућило контролу великог појаса територија дуж сиријско-турске границе.

У суседном Ираку, где су екстремисти Исламске државе заузели велика подручја, према фотографијама објављенима на интернету, џихадисти су погубили осам особа, међу којима четворицу полицајаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи