Читај ми!

Наваљни одбија да поштује услове кућног притвора

Критичар Кремља Алексеј Наваљни рекао је да неће више да поштује услове кућног притвора. Наваљни истиче да не жели да чека до 15. јануара када ће пресуда којом је условно осуђен на три године затвора постати правоснажна.

Суд у Москви осудио је крајем децембра Алексеја Наваљног на условну казну затвора од три и по године, док је његов брат Олег добио затворску казну у истом трајању, али не условну, због наводне проневере новца.

Наваљни је стављен у кућни притвор пре готово годину дана током истраге али је на свом блогу написао да ће можда бити једина особа у руској правној историји који ће бити кућном притвору након што је осуђен, преноси Танјуг.

Наваљни је написао да је требало да буде пуштен после изрицања пресуде крајем децембра, али да га уместо тога држе затвореног до ступања пресуде на снагу 15, јануара, пренео је Ројтерс.

"Глупо је да се хвалим, али ја сам прва особа у историји руског судства која је у кућном притвору после пресуде", написао је Наваљни на свом блогу.

"Одбијам да се повинујем захтевима свог незаконитог притвора. Наногицу сам уз мало труда одсекао кухињским маказама", написао је Наваљни.

Наваљни је заједно са својим братом Олегом оптужен да је француску козметичку компанију "Ив Роше" преварио за готово 27 милиона рубаља (више од пола милиона долара према тадашњем курсу рубље према долару), иако та фирма тврди да није претрпела никакву штету.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи