Читај ми!

Лавров: Нове санкције Русији непријатељске

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров оцењује као непријатељске нове санкције које је Амерички конгрес усвојио против Русије. Украјини су потребне уставне реформе, додаје руски дипломата.

Сергеј Лавор истиче да Москва жели да криза у Украјини буде решена кроз уставне реформе и да источни региони, у којима се говори руски језик, остану уз Кијев, јавља Танјуг.

"Овај потез САД је, наравно, непријатељски. Председник (Барак Обама) сада треба да одлучи да ли ће или неће потписати тај закон", рекао је Лавров у интервјуу за Интерфакс.

Лавров оцењује да су Украјини потребне реформе "уз учешће свих региона и свих политичких снага", што би омогућило да два региона на истоку остану део државе.

Амерички конгрес је усвојио прошле недеље нацрт закона којим се предвиђа увођење додатних економских санкција Русији.

Истовремено, Конгрес је овластио председника Барака Обаму да пошаље убојиту и неубојиту војну помоћ Украјини, у укупној вредности од 350 милиона долара.

У војну помоћ је укључено антитенковско наоружање, муниција и "тактичке дронове за надзор".

Бела кућа је саопштила да још није одлучила да ли ће председник Обама потписати нацрт закона о увођењу нових санкција Русији.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи