Русија одбацује тврдње шведског министра

Руско министарство одбране одбацило је изјаве шведског министра одбране Петера Хултквиста о томе да је у ваздушном простору изнад југа Шведске готово дошло до судара између руског борбеног авиона и комерцијалне летелице која је полетела са аеродрома у данској престоници Копенхагену.

Портпарол руског министарства генерал мајор Игор Конашенков каже да нису постојали предуслови за такву незгоду са руским борбеним авионом у међународном ваздушном простору изнад Балтичког мора током 12. децембра, јавља Тас, а преноси Танјуг.

Лет руског авиона био је строго у складу са међународним прописима о ваздушном простору и није повредио границе других земаља, а такође је био на безбедној удаљености од цивилних авиона.

Шведске власти су раније саопштиле да је у ваздушном простору изнад југа Шведске готово дошло до судара између руског борбеног авиона и комерцијалне летелице која је полетела са аеродрома у данској престоници Копенхагену.

Шведски министар одбране Петер Хултквист је у интервјуу шведском радију открио да је реч о руском авиону.

"Ово је озбиљан инцидент. Догодило се нешто потпуно неприкладно и изузетно је опасно кад авион искључи транспондере", истакао је шведски министар одбране.

Генерал мајор шведског војног ваздухопловства Микаел Биден рекао је да је тај инцидент у међународном ваздушном простору, који се догодио јуче око поднева, изгледао "прилично озбиљно" и додаје да је комерцијалном авиону одмах наређено да промени курс.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи