Први дан без жртава у Украјини

Председник Украјине Петро Порошенко изјавио је да је споразум између снага његове владе и проруских активиста на истоку Украјине довео до првог дана у којем није било погинулих, ни рањених међу украјинским војницима од када су пре седам месеци почели сукоби.

Петро Порошенко је на крају тродневне посете Аустралији рекао да се, пошто је предложио "дан мира", одржава примирје које је траје већ три дана, преноси Фонет.

"Данас је првих 24 сата за протеклих седам месеци да имамо прави прекид ватре у Украјини. Ово је прва ноћ да немам ни изгубљеног, ни рањеног украјинског војника. Немамо ни изгубљене или рањене цивиле", изјавио је Порошенко.

Оцењује да је сувише рано за тврдњу да најновији споразум представља победу.

"Ако будемо јединствени, победићемо. Нећемо победити војним средствима, већ ћемо покренути политички дијалог, донети мир и стабилност мојој земљи, континенту и свету", рекао је Порошенко.

Он је оптужио Русију да кажњава Украјину јер је "изабрала слободу".

Ово није само рат за нашу независност, већ и за демократију, светску демократију, и светску безбедност, изјавио је Порошенко.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи