Читај ми!

Оставка министра због корупционашког скандала

Португалски министар унутрашњих послова Мигел Маседо поднео је оставку, три дана пошто је више високих званичника у ингеренцији његовог министарства притворено због корупционашког скандала око тзв. "златних виза" за богате стране инвеститоре.

Високи званичници, укључујући и шефа португалске имиграционе службе, ухапшени су пошто је полиција направила истрагу у министарству унутрашњих послова и неким службама министарства правде и утврдила да су богатим инвеститорима из земаља ван ЕУ нелегално даване дозволе боравка, преноси АФП.

Према полицијском саопштењу, 11 људи је осумљичено за корупцију, прање новца, злоупотребу положаја и проневеру.

Маседо истиче како није био укључен ни у какве нелегалне радње и није лично одговоран за скандал, већ даје оставку да би "одбранио углед владе, ауторитет државе и кредибилитет њених институција".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи