Читај ми!

Норовирусом заражено 172 људи са крузера

Амерички Центар за контролу и превенцију болести саопштио је да је 172 људи, који су крузером дошли у Калифорнију, оболело од норовируса током скоро једномесечног путовања.

На броду "Краун принсес" је било више од 4.100 људи и њих ће прегледати здравствени радници у Сан Педру, јавио је АП, преноси Танјуг.

Норовируси спадају у групу вируса који узрокују упалу желуца и слузокоже дебелог црева.

Норовируси бујају на путничким бродовима, као и у вртићима, ресторанима, старачким домовима. Веома су издржљиви и заразни. Могу да преживе екстремне температуре у води и на сувом.

Брод је био на 28-одневном путовању и посећени су Хаваји и Тахити.

На том истом броду, у априлу ове године, од норовируса је на седмодневном путовању у водама недалеко од Калифорније, оболело 129 људи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи