Читај ми!

Бивши секретари одбране САД критикују Обаму

Двојица некадашњих америчких секретара одбране Леон Панета и Роберт Гејтс критиковали су свог донедавног шефа, председника Барака Обаму због његове најновије стратегије за борбу против Исламске државе.

Према писању Вашингтон тајмса, Панета је оценио да су терористи Исламске државе ојачали због прераног повлачења војске САД из Ирака и предугог одлагања деловања у Сирији, преноси Танјуг.

Панета је навео да је цео тим за националну безбедност саветовао Обами да пружи снажнију подршку побуњеницима у Сирији који се боре против режима председника Башара ел Асада.

"Кључно је било како да развијемо групу опозиционих лидера који могу да преузму контролу. Мој став је био да то може да се учини, да морамо да их наоружамо и обучимо, како би заиста били вољни да раде са нама у том циљу", рекао је Панета.

Роберт Гејтс је оценио да ваздушни удари против Исламске државе неће решити проблем.

"Реалност је да нећемо бити у могућности да будемо успешни против Исламске државе. Чизме на терену биће једина нада за успех стратегије. Понављајући да неће копнену интервенцију, председник (Обама) везује себи руке", рекао је Гејтс.

Обама је поновио да не жели да пошаље копнене трупе у борбу против Исламске државе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи