Читај ми!

Нестало 11 украјинских војника

Једанаест украјинских војника је нестало када су упали у заседу проруских активиста код Луганска, у источној Украјини.

Портпарол украјинске армије Владислав Селезњов рекао је да су војници нестали у источној Украјини, где траје сукоб војске и проруских активиста, преноси Бета

Они су нестали на путу Бахмутка, где се од почетка недеље воде оштри сукоби. 

"Припадници батаљона за специјалне операције ишли су до контролног пункта близу села Смиле у региону Луганска, али су наишли на заседу. Једанаест војника је нестало", рекао је Селезњов за АФП.

У тој области пронађена је спаљена украјинска војна опрема, као и два спаљена блиндирана војна возила.

Прокијевски гувернер те области Генадиј Москал у среду је рекао да су проруски активисти опколили 112 украјинска војника и да су они у "критичној" ситуацији.

Портпарол Украјинског савета за националну безбедност Андреј Лисенко данас је, међутим, рекао да се средином дана ситуација смирила код Бахмутке и да је то место под контролом украјинских снага.

Један тенк и два блиндирана возила, како је рекао, уништени су, а један војник је погинуо, док су активисти претрпели "велике губитке".

Лисенко је рекао и да су у последња 24 сата погинула три војника у сукобима на истоку Украјине, где се борбе воде упркос примирју које су две стране склопиле још 5. септембра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи