Хонгконг, покушај уклањања барикада

Група гхевних грађана покушала је да уклони барикаде које су поставили продемократски демонстранти који већ трећу недељу блокирају центар Хонгконга тражећи измене изборног закона.

Неколико стотина људи, углавном средовечних и старијих, окупило се испред барикада на главној улици, узвикујући: "Отворите пут", док их је кордон полиције спречавао да пробију барикаде, јавља Бета.

Неки људи из групе покушали су да уклоне металне барикаде у срцу финансијског дела града узвикујући: "Окупирање центра је нелегално!".

Придружили су им се и такси возачи, од којих су неки попели своје аутомобиле на барикаде, како би изразили гнев због блокада саобраћаја.

С друге стране барикада били су демонстранти. Полиција је одвела неке маскиране људе из протестне зоне који су покушали да се потуку с демонстрантима.

Полиција је уклонила део барикада и средила протестну зону због које је у скоро протекле три недеље био парализован саобраћај у финансијској четврти тог града, омогућивши делимично одвијање саобраћаја.

Представници полиције нагласили су да циљ акције није да се растерају демонстранти, већ само да се омогући функционисање саобраћаја како би људи могли да стигну на посао.

Демонстранти, од којих су већина студенти, окупирају централне улице града од 28. септембра, противећи се контроли Пекинга над изборима за лидера те територије у оквиру Кине, са великим степеном аутономије.

Један од студентских захтева је и да оставку поднесе садашњи лидер Хонгконга, кога подржава Пекинг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи