ЦИА престала да шпијунира Западну Европу?

Централна обавештајна агенција је обуставила шпијунирање влада у Западној Европи као одговор на љутњу Немачке после открића које је изнео бивши агент америчке Националне службе безбедности Едвард Сноуден.

Паузу у вишедеценијској шпијунажи службеници ЦИА искористиће да испитају да ли су били довољно опрезни и да ли су открића до којих су дошли била вредна шпијунирања савезника, саопштио је неименовани службе владе САД, преноси Танјуг.

ЦИА није желела директно да коментарише ове наводе, али је директор Агенција Џејмс Клапер изјавио да су САД преузеле ризик обустављајући шпијунирање "специфичних циљева".

Обуставе шпијунских активности су уобичајене након компромитовања операције, али никада "тако дуго и тако дубоко" као сада, рекао је бивши агент ЦИА чији идентитет није откривен.

Док западна Европа није више у врху приоритета обраде америчке обавештајне службе, њен активности појачане су у Турској која се граничи са Ираком и Сиријом.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи