Читај ми!

Затвореници чисте Доњецк, сукоби код аеродрома

Власти Доњецка, који је под контролом проруских активиста, организовали су чишћење града након вишемесечног гранатирања. Сукоби око аеродрома не престају. У Минску почели нови преговори представника Кијева и проруских активиста о решењу кризе.

На улицама Доњецка је мирно, јер су проруски активисти организовали чишћење града, у чему им помажу и заробљеници, преноси Танјуг.

Градска скупштина Доњецка саопштила је да је током ноћи у севeрном делу града погинула једна особа, јер сукоби око аеродрома не престају, а у том делу се налази и резиденцијална зона. 

Званични Кијев и проруске снаге постигли су договор о примирју 5. септембра, као део плана у 12 тачака за решавање петомесечног оружаног сукоба.

Примирје се у великој мери одржава, иако су регистровани спорадични инциденти у источном делу Украјине.

Истовремено, у Минску су почели нови мировни преговори представника Кијева и проруских активиста о решавању кризе у Украјини.

Један од лидера руских активиста Андреј Пургуин рекао је да ће приоритет на том састанку бити "специјални статус" који је Кијев обећао регионима на истоку Украјине.

Представник Кијева, бивши украјински председик Леонид Кучма рекао је да се преговори неће водити "ни у каквом случају на штету независности Украјине нити њеног територијалног интегритета".

Наставак преговора о руском гасу 26. септембра

Преговори Русије, Украјине и Европске уније о испорукама руског гаса биће настављени 26. септембра у Берлину, саопштио је портпарол Европске комисије.

Како се додаје, европски комесар за енергетику Гинтер Етингер биће посредник између руске и украјинске стране на састанку наредног петка у Берлину.

Москва је почетком седмице одбацила могућност да се 20. септембра одржи састанак у Берлину, што је предложила Европска комисија, уз објашњење да јој "не одговара".

Руски "Гаспром" је 16. јуна обуставио испоруке гаса Украјини док не исплати део дуга, чији је укупан износ 5,3 милијарде долара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи