Читај ми!

Сомалски екстремисти изабрали новог вођу

Сомалијска екстремистичка група Ел Шабаб, изабрала је новог вођу, пошто је њен бивши лидер Ахмед Абди Годане, у понедељак убијен у ваздушним нападима америчке војске, саопштио је командант те групе Абу Мохамед.

Абу Мохамед је рекао да је за новог лидера Ел Шабаба једногласно изабран Абу Убеид Ахмед Омар, пренео је АП.

Ахмед Абди Годане убијен је пре пет дана у ваздушним нападима САД, а председник Барак Обама је рекао да то доказује да су САД одлучне у борби против тероризма, преноси Танјуг.

Обама је, на крају самита НАТО у Њупорту, изјавио новинарима да је успех против Ел Шабаба показао одлучност да се уништи и Исламска држава у Ираку и Сирији.

Стејт департмент је прогласио Ел Шабаб терористичком организацијом у фебруару 2008. године.

"Особа која заузме његово место, живеће у страху", изјавио је потпуковник Стивен Ворен, портпарол Пентагона.

Годане је рођен 1977. године и прича се да је био повучен дечак ког су као младића интересовали Куран и исламске студије. Председник Сомалије Хасан Шеик Мохамад позвао је припаднике Ел Шабаба да се одрекну насиља, наводећи да после Годанеове смрти имају шансу да прихвате мир.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи