Читај ми!

Ураган "Берта" изазвао хаос у Британији

За само неколико сати ураган "Берта" је у неким деловима Велике Британије донео количине кише које иначе падну у току једног месеца. Поплављене су куће, железничке станице, затворено је више супермаркета и отказане су десетине догађаја на отвореном, преносе британски медији.

Обилне кише узроковале су хаос у путном и железничком саобраћају у Лондону, док су у покрајини Кент стабла падала на аутомобиле услед јаког ветра. У Норфолку су ватрогасци спасавали грађане из њихових поплављених домова, пише британски Телеграф.

У многим деловима Британије је пало до 25 литара кише по квадратном метру, при чему је рекорд забележен у велшком региону Сноудонија, где је за само неколико сати пало чак 60 литара кише по квадратном метру, што је количина једнака једномесечном просеку.

У Лондону су услед поплава на више сати биле затворене станице подземне железнице "Падингтон" и "Јустон сквер", док су у Кенту затворена два супермаркета пошто се због велике количине кише урушио кров.

Метеоролози предвиђају да би у Шкотској могла да падне количина кише једнака двомесечном просеку, а на северу Енглеске се очекује ветар брзине до чак 110 километара на сат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи