Читај ми!

Ураган прети Хавајима

Ураган "Изел", који је синоћ погодио архипелаг Хаваја, ослабио је у тропску олују са максималном брзином ветра од 110 километара на сат, саопштио је амерички Централнопацифички центар за урагане. Очекује се удар другог урагана "Хулио" који је све јачи.

Више од 1.200 људи побегло је у Центре за евакуацију широм Великог острва, показују подаци Цивилне одбране округа Хаваји, док обилна киша, праћена јаким ветром, пада на простору источних Хаваја од подручја Пуне до града Ило, јавља Ројтерс, преноси Танјуг.

Хавајска електродистрибутивна компанија саопштава да је 5.000 потрошача без струје, углавном у источним Хавајима.

Ураган јачине један, који је јуче стигао на Хаваје, донео је ветар који се креће брзином од око 120 километара на сат, изјавио је метеоролог Ерик Ло из Централног пацифичког центра за урагане. Међутим, јачина je oслабила и ураган је прерастао у тропску олују.

У међувремену, ураган "Хулио" јача и очекује се да ће проћи северно од Хаваја у недељу или понедељак ујутро, каже Ло.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи