Читај ми!

Експлозија у Кијеву, рат у Доњецку

Експлозија у центру Кијева, има повређених. У свим деловима Доњецка протекле ноћи чуле су се експлозије и пуцњи, саопштили су локални званичници. Није познато има ли мртвих или повређених.

20.30 - Руско Министарство одбране саопштило је да су завршене војне вежбе, спроведене у близини границе са Украјином, као и да су авиони и противавионске батерије упућени у своје сталне базе, јавља Интерфакс.

20.00 - Више од 10.000 људи је убијено у операцији украјинске војске у источној Украјини од априлa, тврди украјинска парламентарна група "За мир и стабилност" и тражи од председника да објави те податке, преноси Итартас

16.25 - Руске власти саопштиле су да је пет украјинских војника приведено под сумњом да су починили ратне злочине на истоку Украјине, јавља АФП. 

13.40 - Украјина ће, можда, зауставити транзит руског гаса преко своје територије, рекао је премијер Арсениј Јацењук. Кијев ће после подне саопштити списак санкција против Русије.

13.15 - Експлозија у центру Кијева. Најмање две особе повређене. Узрок екплозије још није утврђен.

Ситуација у Доњецку остала је напета и овог јутра, а градске власти су одбиле да кажу да ли има мртвих или повређених, јавља Интерфакс.

У борбама на истоку Украјине у последња 24 сата погинуло је 15 украјинских војника, а 79 их је рањено, углавном у сукобима на граници са Русијом, навела је  украјинска војска.

Страдало је седам војника и осам граничних стражара, прецизирао је портпарол војске Андриј Лишенко на конференцији за новинаре.

Ти војници били су припадници 79. Бригаде украјинске војске, која је приморана на повлачење после три дана борби на граници са Русијом, у области Луганска. 

Три украјинска пилота повређена су када су синоћ проруски побуњеници погодили хеликотер којим су они летели.

У међувремену, снабдевање гасом које је протеклих дана било онемогућено јер је инфраструктура била оштећена у артиљеријским нападима, обновљено је у више од хиљаду домова.

Грађански рат у Украјини траје скоро четири месеца и до сада је погинуло више од 1.300 људи.

Више од 285.000 људи избегло је из својих домова, показују подаци УНХЦР-а који је упозорио на опасност од "масовног егзодуса", ако се сукоби интензивирају.

У Луганску, другом упоришту проруских активиста у источној Украјини, власти су упозориле да прети "хуманитарна катастрофа" због тога што су залихе воде, хране и горива потрошене.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи