Читај ми!

Египат, палицама на демонстранте

Египатска полиција палицама је насрнула на демонстранте који су се окупили у знак протеста због осуде једног адвоката.

На протестима у средоземном лучком граду Александрији окупило се око 150 људи и они су трајали свега десетак минута, рекли су активисти Ранва Јусеф и адвокат Мухамед Рамадан, преноси Бета.

Протест је организован у знак подршке Махенијур ел Масри, која је раније ове године осуђена јер је прекршила спорни закон који забрањује све јавне протесте ако их није претходно одобрила полиција. Ел Масри је осуђена на две године затвора.

Попут ње, на основу истог контроверзног закона усвојеног крајем прошле године, на затвор је раније осуђено неколико активиста који су 2011. године предводили масовне протесте у којима је са власти свргнут дугогодишњи шеф државе Хосни Мубарак.

Према речима очевидаца, полиција је окупљене грађане напала непосредно пре завршетка протеста, а затим је извршила рацију у оближње просторије једне НВО у којој су се демонстранти окупили.

Заплењена су два компјутера, власништво Египатског центра за економска и социјална права, а полиција је привела 19 активиста, од којих је четворо убрзо пуштено.

Египатски званичници нису коментарисали тај догађај.

Пензионисани начелник египатске војске, Абдел Фатах ел Сиси, који је и фаворит на председничким изборима следеће седмице, најавио је да ће, ако постане шеф државе, контроверзни закон остати на снази.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи