Ердоган: Турска неће толерисати насиље

Нећемо толерисати нове таласе напетости и смрти, рекао је премијер Турске Реџеп Ердоган. Не желим да било ко наше младе наоружава Молотовљевим коктелим, каменицама и ножевима и шаље их на улице, рекао је Ердоган.

Турски премијер Реџеп Тајип Ердоган изјавио је како његова партија неће толерисати нова насиља, након овонедељних масовних протеста, у којима су страдале две особе.

"Нећемо толерисат нове таласе напетости и смрти. Никада нећемо дозволити да улице постану бојишта. Не желим да било ко наше младе наоружава Молотовљевим коктелим, каменицама и ножевима и шаље их на улице", рекао је Ердоган у предизборном говору у провинцији Коџаели, у близини Истанбула, преноси АФП.

Ердоган досад није директно проговорио о жртвама најновијих протеста. Један 22-годишњак је убијен из ватреног оружја, док је 30-годишњи полицајац преминуо од срчаног удара изазваног сузавцем који су испалиле његове колеге.

Протести су избили поводом смрти 15-годишњег Беркина Елвана, у уторак, који је рањен прошлог јуна, на великим демонстрацијама у Истанбулу и отад је био у коми. Како тврди Елванова породица, дечак се случајно нашао међу демонстрантима, пошто је кренуо да купи хлеб.

Премијер Ердоган је, међутим, јуче изјавио како то није тачно, већ је Елван био у вези с неком терористичком организацијом и да је пуцао на полицију, која није могла да зна његове године пошто је на лицу наводно имао фантомку.

"Очигледно је да су се они који више не полажу наду у гласачке кутије окренули улици. Позивам лидере опозиционих партија да се понашају одговорно", истакао је Ердоган.

Овонедељни протести додатно су повећали тензије услед корупционих скандала који су избили средином децембра, а на чијем су нишану Ердоган и његови блиски сарадници.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи