Читај ми!

Снажан земљотрес код Калифорније

Земљотрес јачине 6,9 јединица Рихтера регистрован је у близини Калифорније. Претходно земљотрес јачине 5,8 јединица Рихтера код Мексика. Нема опасности од цунамија, нити пријава о повређенима.

Јак земљотрес јачине 6,9 јединица Рихтера регистрован је синоћ у близини северне обале америчке државе Калифорније. Нешто раније потрес јачине 5,8 јединица Рихтера погодио је исту пацифичку обалу јужно од Мексика и није било пријава о повређенима нити о причињеној материјалној штети, саопштила је Америчка геолошка опсерваторија (УСГС).

Потрес је био у 5.18 на дубини око шест километара у Пацифичком дну на 80 километара западно од места Еурека, пренела је агенција АП.

Сеизмолог Сузан Хувер рекла је да је више од 300 људи, њиховом сајту, пријавило потресе, док је Пацифички цунами-центар за упозорење издао саопштење о земљотресу, али да нема опасности од цунамија.

Из канцеларије обласног шерифа округа Хумболт који надгледа већину насељених места у близини епицентра земљотреса у Калифорнији, саопштено је да није било позива због материјалног оштећења нити је било пријава о повређенима.

Такође синоћ, нешто раније, земљотрес је погодио и Мексико и регистрован је на пучини Пацифика на 42 километра југозападно од мексичке обале код града Пинотепа Национал, у 5.38 по локалном времену, навела је УСГС.

Полицијски званичник Пинатепе Дамијан Лопес Фиденсио рекао је да није било извештаја о повређенима нити о причињеној материјалној штети у граду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи