Читај ми!

Преврнуо се имигрантски брод код Јемена

Јеменско министарство одбране саопштило је да су се 42 илегална имигранта удавила када се њихов брод преврнуо близу јужне обале Јемена. Поморска патрола спасла је најмање 30 миграната.

Брод који је превозио на десетине миграната из Африке, "преврнуо се близу обале Бер Алија" у јужној провинцији Шаба, наводи се у кратком саопштењу министарства објављеном на веб-сајту 26sep.net.

Поморска патрола спасла је најмање 30 миграната који су пребачени у избеглички камп у граду Мајфи, додаје се у саопштењу.

Имигранти из Африке, посебно Етиопљани и Сомалци који беже од сиромаштва и немира у својим државама, обично чамцима долазе у јужни део Јемена пре него што се запуте на север ка саудијској граници.

Према подацима Међународне организације за миграцију, око 84.000 људи из држава са Рога Афике дошло је у Јемен 2012. надајући се да ће наћи посао у Саудијској Арабији и заливским земљама, пренео је АФП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи