Читај ми!

Откривен убица камионџија у Србији

Словачки новинари открили једног из озлоглашене међународне групе убица камионџија, Андреја Мазања који је у Србији осуђен за двоструко убиство. Злогласни злочинац крије се у Словачкој, где живи обичним породичним животом.

Новинари у Словачкој открили су да се у близини места Тополчани у Словачкој крије Андреј Мазања, један из озлоглашене међународне групе убица камионџија, који је у Србији осуђен за двоструко убиство.

Злогласни злочинац у селу Бојна живи у кући са супругом и сином уобичајеним породичним животом, иако је пре 10 година био умешан у један од најбруталнијих случајева у Европи, јавља словачка агенција ТАСР.

Мазања, за којим је Интерпол објавио потерницу још 2004. године, открили су и снимили новинари словачког недељника Плус 7 дни и предали информације тужилаштву.

Његово изручење или хапшење и слање на издржавање казне, према саопштењу надлежног словачког тужиоца Ивана Мандалова, мора да затражи Србија.

"Словачка полиција већ је српску страну информисала о кретању одбеглог злочинца и затражила његов досије", рекао је Мандалов.

Из целе групе бруталних злочинаца који су до новембра 1999. године за кратко време убили најмање десторицу возача камиона и аутобуса, а њихова тела бацали у пластичним кесама поред пута, хапшење у новембру 1999. године избегао је само Мазањ.

На хватању те злочиначке групе сарађивале су полиције више земаља, укључујући и српску, пошто је на територији Србије почињено пет убистава, а остала у Аустрији, Италији и Хрватској.

Злочинци су од словачких шпедитера наручивали нове камионе или аутобусе, под изговором да се њихов у иностранству покварио и да је потребно да на одредиште превезу путнике или робу.

Вођа злочиначке групе, чешки држављанин Властимил Некл, и двојица Словака, Мазањ и Данијел Медак, дочекивали су камионе на паркингу и убијали возаче.

Само за годину дана група, у којој су била и двојица криминалаца из Србије, убила је најмање двојицу држављана Србије и осморицу Словака.

Некл је у Србији осуђен на 40 година затвора, а 2007. године изручен је на издржавање казне Чешкој, док се Медак обесио у затвору у Суботици, убрзо пошто је ухапшен.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи