Читај ми!

Ухапшен муџахедин који је ратовао у БиХ

Припадник муџахедина који је учествовао у рату у БиХ, ухапшен у Великој Британији због сумње да је био у кампу за обуку терориста у Сирији и да подржава тероризам. Претпоставља се да око 400 младих британских муслимана учествује у рату у Сирији.

Британска полиција ухапсила је Моазама Бегa, који је као припадник муџахедина учествовао у рату у БиХ, због сумње да је повезан са тероризмом у Сирији.

Бегa су заједно са још три особе ухапсили припадници Јединице за борбу против тероризма у Бирмингему, пишу бањалучке Независне новине позивајући се на агенције.

Како је саопштила полиција области Западни Мидленд, Бег је ухапшен због сумње да је био у кампу за обуку терориста и да подржава тероризам.

Бег је три године био у затвору Гвантанамо, где је робијао као осумњичени терориста Ал Каиде. Он је наводно добио милион фунти (1,87 милиона марака) од британске владе како би ћутао о учешћу британских агената током испитивања док је "лежао" у Гвантанаму.

Бег, који није крио да је тајно путовао у Сирију 2012. године, ухапшен је у кући вредној готово 400.000 фунти, коју је наводно купио од новца добијеног од британске владе.

Пре две седмице он је на блогу описао како су његова два путовања у Сирију у ствари била хуманитарне мисије, у којима је посећивао рањене заробљенике и скупљао доказе од жртава мучења.

Полиција је одузела два возила која припадају Бегу и његовој жени Сели, а која живи у одвојеним собама са троје од укупно четворо деце.

Портпарол полиције је потврдио хапшење Моазама Бега и додао да то "не значи да је он крив".

Бегов млађи брат, који није хтео да му се објави име, рекао је да не верује да је Моазам урадио ишта лоше.

Британци су забринути јер, како се претпоставља, око 400 младих британских муслимана учествује у рату у Сирији, где се боре заједно са групама које се доводе у везу са Ал Каидом.

Недавно је британски самоубица експлозивом разнео камион у једном сиријском затвору, и он је један од 20 Британаца који су погинули борећи се у тој блискоисточној земљи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи