Читај ми!

Хезболах прети Израелу осветом

Либански Хезболах запретио да ће се осветити за израелски ваздушни напад у понедељак увече. Отпор ће изабрати време и место и одговарајући начин да на то одговори, навео је Хезболах у саопштењу.

Хезболах је запретио да ће се осветити за израелски ваздушни напад у понедељак увече, у коме је погођена једна од база те шиитске организације.

"Нова агресија је несумњив напад на Либан и његов суверенитет и његову територију... Отпор (Хезболах) ће изабрати време и место и одговарајући начин да на то одговори", наведено је у саопштењу Хезболаха, које је објавила телевизија Ал Манар.

У нападу, који Израел још није потврдио, погођено је подручје на либанско-сиријској граници, крај села Џанта у долини Бека, наведено је у саопштењу, преноси Ројтерс.

Израелски медији наводе да је тиме Хезболах први пут признао да је био мета напада у израелским ваздушним ударима и да је та проиранска организација до сада порицала извештаје да су циљеве повезане с њом погодили израелски борбени авиони. ТВ Ал Манар, блиска Хезболаху, је навела да није било жртава у нападу.

Израелски борбени авиони погодили су заправо конвој, који је транспортовао ракете типа земља-земља из Сирије у Либан у понедељак, у покушају да спрече снабдевање Хезболаха тим оружјем, изјавио је синоћ један анонимни израелски безбедносни званичник за магазин Тајм. Израелска армија је одбила да коментарише те извештаје.

У неким либанским извештајима је наведено да је нападнута ракетна база Хезболаха, а у другим да је мета била кључна тачка на рути кроз коју се кријумчари оружје из Сирије у Либан.

Нетанијаху је више пута поновио да Израел неће дозволити да сиријски режим врши трансфер хемијског и другог усвршеног оружја Хезболаху у Либану. Израел је како се верује напао конвоје с оружјем који су путовали из Сирије у Либан прошле године најмање три пута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи