Капетан Конкордије на месту несреће

Капетан брода "Коста Конкордија" који је доживео хаварију 2012. године обишао место несреће у оквиру судског поступка. Судија прихватио захтев капетанове одбране да му буде дозвољено да учествује у инспекцији брода коју ће један судски тим обавити у четвртак.

Франческо Скетино, капетан брода "Коста Конкордија" који је доживео хаварију 13. јула 2012. године, први пут је дошао на место несреће након што је судија који води поступак против њега, одобрио да може да посети брод у оквиру судске истраге.

Скетино је феријем одведен до острва Ђиљо на које се насукала Конкордија у трагедији у којој су погинуле 32 особе.

Судија у оближњем Гросету је прихватио захтев капетанове одбране да му буде дозвољено да учествује у инспекцији брода коју ће један судски тим обавити у четвртак.

Судија Ђовани Пулијато рекао је да ће Скетину бити дозвољено да уђе на брод "као оптужена особа а не саветник" и да му је омогућено само да буде присутан раду екипе али неће моћи да се меша у тај посао.

Италијански брод за крстарење "Коста конкордија" делимично је потонуо 13. јануара 2012. године након што је био ударио у гребен и насукао се на острво Ђиљо у Тиренском мору. Погинуло је најмање 12 особа - 11 путника и један члан посаде а још 64 је повређено (од којих троје теже), а 20 особа се води као нестало.

Капетан брода, Франческо Скетино, ухапшен је по оптужби за вишеструко убиство из нехата, непомагање путницима и напуштање брода.

Коста конкордија је ушла у употребу јула 2006. године као тада највећи брод произведен у Италији, тежак 114.137 бруто тона, дугачак 290,2 метра и вредан 450 милиона евра.

По тонажи, то је највећи путнички брод који је икада потонуо. Аналитичари процењују да је он, у конструктивном смислу, потпуно отписан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи