Читај ми!

Израел бомбардовао упориште Хезболаха

На граници између Либана и Сирије Израел бомбардовао позиције Хезболаха. Та организација послала хиљаде бораца да помогну режиму Башара ел Асада. Погођено либанско место Наби Шит које је упориште Хезболаха. Ми радимо све што је неопходно да бранимо безбедност Израела, поручује Бењамин Нетанијаху.

Израел је бомбардовао позицију шиитског Хезболаха на граници између Либана и Сирије, потврдили су вечерас либански безбедноси извори раније медијске извештаје.

У понедељак увече "два израелска удара погодила су мету Хезболаха на граници", рекао је тај извор АФП-у. Либанска национална новинска агенција је раније јавила да је погођено либанско место Наби Шит. Локални становници су рекли да је нападнута либанска територија.

Хезболах, велики непријатељ Израела, је послао хиљаде бораца преко границе да помогну режиму сиријског председника Башара ел Асада у борби са побуњеницима, које предводе сунити. Сирија је дуго обезбеђивала оружје и помоћ Хезболаху, а преко ње је стизала и иранска војна помоћ.

Израелска војска и герилци Хезболаха ратовали су у лето 2006. године више од месец дана. Од тада је Хезболах, како Израел тврди, не само обновио залихе оружја, већ их је и повећао и сада располаже са хиљадама ракета, од којих неке могу да погоде било коју мету у јеврејској држави.

Наби Шит је упориште Хезболаха и сумња се да та организација тамо има стовариште оружја и логор за обуку.

Становници су рекли АФП-у да су видели светлост на небу пре удара који је потресао њихове куће. Чули су авионе како ниско лете и чини се да је мета била позиција Хезболаха у планинама крај Наби Шита.

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху на питање о удару није директно одговорио. "Ми радимо све што је неопходно да бранимо безбедност Израела. Нећемо рећи шта радимо или шта не радимо", додао је Нетанијаху.

Најтиражнији израелски лист Једиот ахронот објавио је на насловној страни вест под насловом: "Страни извештаји: Израелски удар у Либану", алудирајући на ударе против Хезболаха у Сирији прошле године, а које је Израел индиректно признао.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи