Читај ми!

Нигерија, масакр у школи

У нападу исламиста из групе Боко Харам на школу убијено 29 ученика. Многи од њих страдали су у пожару, јер је школа потпуно изгорела.

Наоружани припадници исламистичке групе Боко Харам убили су 29 ученика када су упали у једну интернатску школу на севоистоку Нигерије.

Многи ученици су страдали у пожару, пошто је школа у понедељак увече запаљена и у потпуности изгорела, саопштили су нигеријски полицијски и војни органи, а преноси Ројтерс.

Нападнута је средња школа Буни Јади, близу Даматуруа, главног града нигеријске савезне државе Јобе. Сви настрадали су мушког пола, док су девојчице поштеђене, саопштио је полицијски комесар Сануси Руфаи.

Покрет Боко Харам, чији назив значи "Западно образовање је грешно" и који се бори за стварање исламистичке државе, представља највећу претњу безбедности Нигерије, а у његовим нападима током последње четири и по године је погинуло на хиљаде особа.

Јуна прошле године у нападу Боко Харама на школу у селу Мамудо су погинула 22 ученика.

У прошлонедељном нападу побуњеници су сравнили са земљом једно село, убивши 200 његових становника.

Офанзива коју је маја прошле године наредио нигеријски председник Гудлак Џонатан није успела да уништи побуњенички покрет само је довела до још жешћих репресалија над цивилним становништвом.

На јучерашњој конференцији за штампу, председник Џонатан је истакао да Нигерија сарађује са властима Камеруна како би се спречило да припадници Боко Харама после напада беже на територију те земље.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи