Читај ми!

Војна вежба Јужне Кореје и САД

Упркос противљењу Северне Кореје, Јужна Кореја и САД почеле заједничку војну вежбу, која ће трајати до 18. априла. У вежби учествује 12.700 америчких војника и још већи број јужнокорејских.

Јужна Кореја и САД почеле су заједничку војну вежбу, упркос противљењу Северне Кореје, која је недавно ушла у фазу поправљања односа са jужним суседом.

Почетак овогодишњих војних вежби поклопио се са спајањем породица раздвојених Корејским ратом, до којег је дошло после више од три године застоја, што је пробудило наде да ће кренути сарадња Пјонгјанга и Сеула, пренела је агенција АФП.

Пјонгјанг је најпре тражио да се планиране вежбе САД и Јужне Кореје одложе док се уједињење породица не заврши у уторак, али је то Сеул одбио, а потом је Пјонгјанг, што је реткост, ипак дозволио окупљање породица према плану.

Заједничка војна вежба САД и Јужне Кореје трајаће до 18. априла, а у њој учествује 12.700 америчких војника и још већи број јужнокорејских.

Војне вежбе САД и Јужне Кореје редовно наилазе на осуду Пјонгјанга, који их означава као пробе за инвазију.

Сеул и Вашингтон истичу да су по природи дефанзивне земље, које вежбају различите сценарије борбе у случају напада Северне Кореје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи