Читај ми!

Напад на побуњенике у Пакистану, 38 мртвих

Погинуло најмање 38 људи у нападима пакистанских борбених авиона на скровишта побуњеника. Међу погинулима неколико важних побуњеничких команданата. Уништене и неке фабрике импровизованих експлозива.

У нападима пакистанских борбених авиона на скровишта побуњеника у долини Тирах, у племенској области Хибер, погинуло је најмање 38 људи, саопштавају пакистански војни званичници.

Међу погинулима је наводно и неколико важних побуњеничких команданата, а шест скровишта побуњеника је потпуно уништено, преноси АФП.

Ови ваздушни напади, трећи од 20. фебруара, представљају одмазду због прошлонедељне егзекуције 23 киднапована војника од стране побуњеника, због које су прекинути мировни преговори између њих и пакистанске државе. Преговоре је крајем јануара иницирао премијер Наваз Шариф.

Раније данас, један високи безбедносни званичник је објавио да су пакистанске владине снаге уништиле и неке побуњеничке фабрике импровизованих експлозивних средстава.

Данас је, иначе, у центру града Кохат, на северозападу Пакистана, у експлозији бомбе постављене близу једне аутобуске станице погинуло 12 људи, укључујући две жене и једно дете, док је још 12 повређено. Нико није преузео одговорност за овај напад, али слични напади су обично дело Талибана.

Организација Техрик-е-Талибан Пакистан (ТТП), која обједињује многе милитантне групе, од 2007. године предводи побуну против пакистанске државе нападима бомбама и ватреним оружјем, често на војне циљеве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи