Читај ми!

Девојчица нова жртва протеста у Тајланду

Петогодишња девојчица је погинула а 30 људи је повређено у нападу на учеснике протеста на истоку Тајланда. Међу повређенима је још једна девојчица која је у критичном стању.

Једна петогодишња девојчица је погинула, а 30 људи је повређено у нападу на људе окупљене на антивладиним протестима на истоку Тајланда, саопштила је јутрос локална полиција.

До инцидента је дошло кад су двојица нападача у пикап возилима отворили ватру на демонстранте који су се окупили на градском тргу у округу Као Саминг, око 300 километара источно од престонице Бангкока, пренела је агенција АФП.

Од 30 повређених, њих шест је у критичном стању, а међу њима је још једна петогодишња девојчица, изјавио је тајландски министар здравља Супан Сритама.

Током вишемесечних протеста на Тајланду у циљу свргавања са власти премијерке Јинглук Шинаватре наоружани нападачи, углавном у Бангкоку, у неколико наврата извршили су нападе из ватреног оружја.

Ти напади су подстакли још интензивније протесте широм земље, у којој влада дубока политичка подељеност откад је у војном удару 2006. са власти свргнут старији брат Јинглук Шинаватре, Таксин.

Антивладин покрет је осудио данашњи напад и оптужио власти да нису заштитиле учеснике демонстрација.

"У овом акту планираног и организованог тероризма је коришћено смртоносно оружје", изјавио је портпарол демонстраната Аканат Промфан.

У сукобима током протеста у Тајланду током последњих месеци је живот изгубило укупно 17 људи, међу којима је било и демонстраната и полицајаца, док је више стотина људи повређено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи