Читај ми!

Сноуден: Желе да ме убију

Амерички званичници изјавили су како би уживали да ми саспу метак у главу, или да ме отрују док излазим из супермаркета, тврди Едвард Сноуден. Сноудена стално прати обезбеђење, а разматрају се и додатне сигурносне мере.

Бивши аналитичар америчке Националне безбедносне агенције (НСА), узбуњивач Едвард Сноуден, у интервјуу за немачку телевизију АРД изразио је зебњу да "амерички владини званичници" желе да га убију.

Пре неколико дана Сноуденов руски адвокат Анатолиј Кучерена је изјавио да његов клијент страхује за свој живот, након извештаја на америчком вебсајту Базфид о експлицитним претњама које су му упутили неименовани званичници Пентагона и НСА.

"Ти људи, а ради се о владиним званичницима, изјавили су како би уживали да ми саспу метак у главу или да ме отрују док излазим из супермаркета, па да онда гледају како умирем под тушем", изјавио је Сноуден у интервјуу за АРД, који је тајно снимљен у Москви.

Сноуден је у САД оптужен за издају због откривања детаља о обимној обавештајној активности НСА, која је надзирала милионе телефонских разговора и мејлова широм света.

Он је у Русији прошлог августа добио привремени азил, што је разбеснело Американце и представљало кључни разлог због којег је Барак Обама отказао самит с Владимиром Путином.

Адвокат Кучерена је за руски канал Вести24 прошле недеље изјавио да Сноудена стално прати обезбеђење и да се разматрају додатне сигурносне мере.

У поменутом интервјуу за АРД, Сноуден је изјавио како је НСА укључена и у индустријску шпијунажу.

Сноуден тврди да би, уколико би, на пример, немачки гигант "Сименс" располагао информацијом која би била од користи за САД, а нема никакве везе с америчком безбедношћу, НСА такву информацију ипак искористила.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи