Читај ми!

Индија, покретање истраге о групном силовању

Због групног силовања 20-годишње девојке које је извршено по налогу сеоског савета, Врховни суд Индије наложио отварање истраге. Према речима мештанки, девојка и њен изабраник били су везани за дрво док је савет већао о њиховој судбини.

Врховни суд Индије наложио је отварање истраге за групно силовање 20-огодишње девојке, које је наводно извршено по налогу сеоског савета, преноси индијска новинска агенција ПТИ.

Девојка је рекла полиције да је напад на њу у понедељак у држави Западни Бенгал изведен као казна због тога што се заљубила у човека друге вере и из друге заједнице.

Тај случај је отворио питање улоге сеоских савета распрострањених у руралном делу Индије. Савети одлучују о друштвеним нормама у селу и у неким случајевима одређују како жене могу да се облаче или за кога да се удају. Они који не слушају савете ризикују да буду изопштени.

Полиција је јуче ухапсила 13 осумњичених мушкараца, укључујићи и шефа сеоског савета.

Према речима жена из села, младић је посетио девојкино село Субалпур у понедељак да јој понуди брак али су га ухватили мештани. Њих двоје су били привезани за дрво док је сеоски савет већао о њиховој судбини.

Затим су чланови савета наложили да младић и девојка сваки плати казну од 25.000 рупија (400 долара). Младићева породица је могла да плати али када је породица девојке рекла да су сувише сиромашни да то плате савет је наредио групно силовање, навела је полиција.

По речима полиције, девојка је рекла да није успела да изброји колико ју је мушкараца силовало током целе ноћи између понедељка и уторка.

Девојка је била у болници у области Бирбум, а доктори у тој болници рекли су да је она била у тешком стању.

Субалпур је на око 180 километара северно од Калкуте, главног града Западног Бенгала.

Учестала силовања у Индији током последњих годину дана изазвали су гнев широм земље због хроничног сексуалног насиља и неспособности власти да заштите жене.

Колективно силовање 23-годишње девојке у Њу Делхију у децембру 2012. године, које се завршило њеним убиством, је изазвало протесте широм Индије после чега је влада усвојила строжије законе за силовање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи