Обама: Нека Меркелова не брине о шпијунирању

Нећу допустити да шпијунирање поквари мој "пријатељски и поверљив" однос са немачком канцеларком Ангелом Меркел, рекао Барак Обама.

Председник Сједињених Америчких Држава Барак Обама изјавио је да неће допустити да шпијунирање поквари његов "пријатељски и поверљив" однос са немачком канцеларком Ангелом Меркел.

Обама је у интервјуу немачкој телевизијској станици ЗДФ, рекао: "Не желим да доведем у опасност тај однос применом механизма надзора који би на било који начин угрозио врсту комуникације и поверење које имамо једно у друго", пренела је агенција АФП.

"Оно што могу да кажем је да све док сам ја председник Сједињених Америчких Држава, канцелар Немачке неће морати да брине о томе", истакао је Обама.

Односи званичног Берлина и Вашингтона су погоршани после открића бившег обавештајца Едварда Сноудена да је америчка Национална безбедносна агенција (НСА) прислушкивала милионе телефона и имејл налога америчких грађана, али и људи у иностранству, као и страних државника међу којима је и Меркелова.

Америчка обавештајна служба је свој рад бранила борбом против тероризма и прикупљањем података о безбедносним активностима против САД.

Процене кажу да је Сноуден однео око 1,7 милиона поверљивих фајлова агенције НСА и да је до сада медијима открио само део података које има.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи