Читај ми!

Експлозија у Пакистану, седморо мртвих

Седморо људи погинуло, а око 70 рањено у експлозији бомбе на северозападу Пакистана. Мета напада била је сунитска верска школа.

У експлозији бомбе у једној сунитској верској школи у Пешавару на северозападу Пакистана, погинуло је седморо људи, од којих један осмогодишњак, а рањено око 70, саопштила је полиција.

Експлозија се догодила када се више хиљада људи окупило у верској школи пред традиционалну молитву петком, рекао је полицијски званичник Малик Џавед.

Према полицијским наводима, експлозив тежак пет килограма налазио се у канистеру и активиран је даљинским путем, преноси АП.

Око 4000 људи било је у школи када се догодила експлозија, тврде очевици.

"Свуда око нас је био мрак и дим, нисмо могли ништа да видимо. Чули смо само запомагање повређених", каже Ашраф Кан Мохманд, један од преживелих. 

Нико још није преузео одговорност за напад, али екстремисти који се боре против државних безбедносних снага често нападају верске објекте где се окупља велики број људи, а шиитске џамије често су на мети напада сунита.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи