Читај ми!

Русија мења законе због Олимпијских игара

Због јачање мера безбедности уочи Зимских олимпијских игара у Сочију, Русија припрема промене закона и још строже казне за терористе. Депутати очекују да ће закони бити усвојени по хитном поступку.

У циљу јачања мера безбедности уочи предстојећих Зимских олимпијских игара у Сочију, Русија припрема законе који предвиђају још строже казне против терориста. Док траје одбројавање, а олимпијски пламен се ближи Сочију, руски законодавци имају пуне руке посла.

Пред државном Думом су три нацрта закона, којима су предвиђене и доживотне казне затвора за тероризам. Оштрије ће се кажњавати и злочини оправдавања терористичке пропаганде и подршке тероризму. Депутати очекују да ће закони бити усвојени по хитном поступку.

"Закон предвиђа до 20 година затвора или чак доживотни затвор за организовање и извршавање злочина терористичке природе као и за организовање финансијског тероризма. Циљ закона је и борба против прања новца, ограничавањем услова за коришћење електронског система плаћања", каже Ирина Јароваја из Јединствене Русије.

Андреј Луговој из Комитета за безбедност и борбу против корупције објашњава да је предложено да се ограничи електронски трансфер новца на 1.000 рубаља дневно и 15.000 рубаља месечно.

"Наравно, то се не односи на власнике картица и неће утицати на куповине преко интернета", каже Луговој.

Предвиђеним законима овлашћења безбедносних служби биће повећана. Њихови припадници моћи ће не само да проверавају документа, већ и да претресају људе и возила.

"Наравно, овај закон неће зауставити терористе и бомбаше - самоубице, али ће сигурно утицати на организаторе тероризма", уверен је Олег Денисенко из Комитета за безбедност и борбу против корупције.

После недавних терористичких напада у Волгограду, у којима је 34 људи изгубило живот, руски председник наложио је појачане мере безбедности у читавој земљи, док су у подручју Сочија полицијске снаге стављене у стање највише борбене готовости.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи