Напад на председничку палату у централној Африци

Извршен напад на председничку палату у Банги, нападачи потиснути, изјавио портпарол председника Централноафричке Републике. У тој земљи већ недељама колају гласине да ће хришћанска милиција позната као анти-Балака покушати да изведе пуч.

Портпарол председника Централноафрицке Републике потврдио је да је извршен напад на председничку палату у Банги и да су нападачи потиснути, као и да тај напад буди сумњу у планирани пуч.

Гај Симплис је, у телефонској изјави АП, рекао да су вођене тешке борбе у близини седишта владе, али да је обезбеђење председничке палате "било у стању" да блокира нападаче.

Америчка агенција наводи да недељама у ЦАР колају гласине да ће хришћанска милиција позната као анти-Балака покушати да изведе пуч.

Звекет тешког оружја могао се чути у центру престонице, као и у луксузном хотелу "Лежер", где су смештени страни новинари који су могли да виде како је једна ракета прелетела зид и завршила у дворишту објекта.

Председник Мишел Ђотодиа дошао је на власт у марту, у пучу, пошто је збацио легалног председника Франсоа Бозизеа.

У тој афричкој држави, од 5. децембра трају крвави сукоби између претежно муслиманских побуњеника, који сада имају свог председника, и мешавине локалних хрићанских милиција и других бораца, који траже освету због преузимања власт уз бројно присусутво француских војника и бораца Афричке уније, претежно из Чада и све ангажованије Мисије Уједињених нација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи