Читај ми!

Убијен бивши либански министар

Најмање пет особа страдало, међу којима је и бивши либански министар Мухамед Шатах, у експлозији у центру Бејрута. Повређено више од 70 особа. Дамаск демантује умешаност у напад.

У снажној експлозији, која је потресла престоницу Либана - Бејрут, страдало је најмање пет особа, међу којима је и бивши либански министар Мухамед Шатах, преноси Ројтерс, позивајући се на безбедносне изворе.

Мета напада, у којем је повређено више од 70 особа, била је колона возила, међу којима и аутомобил у коме се налазио бивши министар, сунитски муслиман, који је био и један од истакнутих припадника опозиције и саветник некадашњег премијера Саада ел Харирија, јавио је Ројтерс.

"Што се нас тиче, осумњичени за напад су они који беже од међународне правде", рекао је Харири оптужујући Хезболах за напад, преноси Ројтерс.

Како преноси агенција, три безбедносна извора потврдила су да је Шатах страдао у нападу на његов конвој. Очевици наводе да је аутомобил бившег министра "потпуно уништен" и да су разорени оближњи ресторан и кафе, а неколико аутомобила је запаљено.

Експлозија је одјекнула око 9.40 по локалном времену, у пословном и хотелском средишту града, изнад кога се затим извио облак црног дима.

Према ранијем извештају агенција, експлозија се догодила неколико стотина метара од зграде владе и парламента и за сада се не зна њен узрок.

Сиријске власти демантовале су било какву умешаност у напад у Бејруту у коме је погинуо либански политичар сурпотстављен Сиријском председнику Башару ел Асаду, одбацујући оптужбе из кругова настрадалог политичара.

"Те насумичне и неосноване оптужбе проистичу из политичке мржње", изјавио је сиријски министар информисања Омран ел Зохби, пренела је званична сиријска новинска агенција Сана.

Полиција је у већем делу града поставила блокаде на путевима.

На лице места упућене су снаге безбедности и екипе хитне помоћи, а телевизијски канали извештавају да људи у паници беже са места напада.

У Либану у последњих неколико месеци избијају сукоби који су директна последица грађанског рата у Сирији, у коме се већински сунитски побуњеници боре против шиитског режима. Режим сиријског председника Башара ел Асада припада алавитима, шиитском огранку ислама.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи