Смена генерала због "бурне ноћи" у Москви

Америчко ратно ваздухопловство сменило генерала због пијанчења у Москви. Генерал Мајкл Џеј Кери био задужен за одржавање нуклеарног оружја. Вређање гостију локала и тетурање по Црвеном тргу, само су неке од оптужби које се стављају на терет Керију.

Генерал ратног ваздухопловства САД Мајкл Џеј Кери задужен за нуклеарно оружје земље смењен је због пијанчења током званичног путовања у Москву прошлог лета.

Генарал-мајор Кери смењен је са места комадира раније ове године. Био је задужен за одржавање интерконтиненталних балистичких ракета.

Кери је оптужен да је био пијан и да је вређао госте својим неџентлменским понашањем, које не доликује једном званичнику, током четвородневне посете Москви у јулу, пише у извештају који је спроведен након истраге о овом случају. 

Након неколико сати проведених у бару, заједно са дамом коју је извештај окарактерисао као "продавачицу цигарета", генерал Кери је непримерено говорио и тетурао се на Црвеном тргу.

Како је наведено у извештају, терао је бенд у бару да му дају да пева са њима.

Генарал Кери је такође оптужен за прекидање спикера и исправљање руског преводиоца, као и за понашање које је "прелазило границе успоставњених стандарда и доброг укуса", налази су истраге коју је спровела инспекција ратног ваздухопловства.

Јединица генерала Керија била је одговорна за 450 балистичких ракета.

Према писању Вашингтон Поста генерал Кери примио је "саветодавно писмо" и прекомандован је као специјални асистент командира у команду за свемир америчких ратних снага.

Смена генерала Керија последња је у низу афера у војсци у протеклој години, укључујући серије случајева сексуалних напада и друге инциденте у које су укључени високи командири.

У неким важним апектима, ствари су се измакле контроли, рекао је војни експерт правде на Јејлу Еуген Фидел.

"Имали смо велики број виших официра који су нас напустили. Толико је случајева који су узнемирујући", закључио је Фидел.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи