Ал Каида одрубила главу погрешном човеку

Након што су грешком убили команданта сунитске побуњеничке групе, побуњеници у Сирији повезани са Ал Каидом тражили "разумевање и опроштај". У публикованом снимку, тријумфално приказали главу погубљеника, за кога су мислили да је непријатељ.

Исламска држава Ирак и припадници Ел Шама извинили су се након што су сазнали да су, уместо непријатеља, убили колегу екстремисту, преноси Телеграф.

Милитантни исламски побуњеници у Сирији повезани са Ал Каидом тражили су "разумевање и опроштај" за одсецање главе погрешном човеку и за њено приказивање.

У публикованом снимку, припадници Исламске државе Ирак и Ел Шама тријумфално су описали погубљење, како су рекли, припадника ирачке шиитске полиције, која се бори на страни председника Башара ел Асада.

Међутим, установљено је да је на снимку приказана глава члана Ахрар ел Шама, сунитске исламистичке побуњеничке групе, која се бори заједно са групом ИСИ, иако не заступа идеологију Ал Каиде.

Након истраге, портпарол ИСИ-ја саопштио је да је погубљен Мухамед Фарес, командант који је неколико дана пре тога нестао. Иако то није могло да буде потврђено, на ранијем снимку где Фарес држи говор може се уочити сличност са главом приказаном на снимку побуњеника.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи