Читај ми!

Русија тражи извињење Пољске

Због инцидената испред руске амбасаде у Пољској, руско Министарство спољних послова саопштило да ће тражити од власти Пољске званично извињење и надокнаду материјалне штете причињене, како се наводи, нечињењем власти у Варшави.

Руско Министарство спољних послова саопштило је да ће тражити од власти Пољске званично извињење и надокнаду материјалне штете причињене нечињењем власти у Варшави, где су у сукобима ултрадесничара и полиције запаљена возила и преврнута стражарска кућица испред руске амбасаде.

Министарство саопштава да је због јучерашњих ексцеса против руске амбасаде у Варшави, позвало пољског амбасадора у Москви Војћеха Зајончковског коме је уручен "одлучан протест".

"Војћеху Зајончковском је речено да ми тражимо од пољских власти званично извињење као и предузимање темељних мера за безбедно и нормално функционисање свих дипломатских представништава Русије у Пољској, надокнаду причињење штете, кажњавање криваца и недопуштање сличних провокација у будућности", наводи се у саопштењу руског министарства.

"Нема оправдања за хулиганство", написао је портпарол пољског министарства спољних послова Марћин Војчеховски на твитеру.

У сукобима ултрадесничарске групе и полиције у Варшави, током скупа поводом Дана независности Пољске, јуче су повређена петорица полицајаца и још неколико људи, док је десетак особа приведено.

Око 50.000 окупљених, већином младих, превртали су аутомобиле, гађали полицајце каменицама и покушали да прескоче ограду испред зграде руске амбасаде, пошто су запалили стражарску кућицу и два аутомобила.

Полиција је одговорила сузавцем и шок бомбама и ухапсила десетак припадника групе од неколико стотина људи, већином маскираних, који су започели сукоб.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи