Нереди у Саудијској Арабији

Сукоби полиције и имиграната у Саудијској Арабији. Двоје погинулих, ухапшено више од 500 људи. У тој земљи је у акцији против илегалних имиграната почетком месеца ухапшено чак 16.000 људи.

Саудијска полиција је саопштила да је у сукобима са илегалним имигрантима у тој земљи погинуло двоје људи, док је повређено 68 особа, међу којима 28 Саудијаца и 40 странаца.

Полиција је интервенисала пошто су у сиромашном предграђу Ријада Манфухаху имигранти покренули нереде, нападајући Саудијце и друге странце каменицама и ножевима, пренела је агенција АФП.

Од двојице погинулих, један је држављанин Саудијске Арабије, док је националност и идентитет друге жртве непознат, наводи се у саопштењу полиције, које је објавила саудијска државна новинска агенција СПА.

Током нереда у насељу Манфухах, у којем живи велики број илегалних имиграната, углавном из источне Африке, ухапшена је укупно 561 особа.

Саудијска полиција је јуче саопштила да су илегални имигранти у Манфухаху имали шансу да се пријаве властима како би легализовали свој статус, као и да им је после тог рока био обезбеђен смештај за период док не буду враћени у земље из којих су стигли.

Синоћни нереди су први од када су власти почетком месеца, у оквиру акције против странаца који илегално раде у Саудијској Арабији, ухапсиле више од 16.000 људи.

Полиција је то учинила пошто је 4. новембра истекао рок илегалним радницима да прибаве дозволе боравка и радa или да напусте Саудијску Арабију.

Полиција није навела да ли су ухапшени имигранти имали дозволе боравка и додала да је ситуација у кварту поново под контролом. 

Од укупно 27 милиона становника у нафтом богатој Саудијској Арабији, странци чине чак девет милиона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи